Pojawiły się tu kwiaty, baloniki, wielka złota dwójka. Jest ku temu dobry powód, bo ten cieszący się sporą (i zasłużoną) popularnością lokal obchodzi dzisiaj drugą rocznicę rozpoczęcia działalności. A przez ostatnie dwa lata na trwałe wpisał się w gastronomiczną mapę Goleniowa, serwując klientom przede wszystkim kawy z nieznanego wcześniej w naszym mieście segmentu specialty, ale także wyrabiane na miejscu ciasta oraz lody i różnego rodzaju napoje. Co ważne, udało się mu przetrwać covidowe zawirowania, a obecnie wraca do formy.
- W naszej kawiarni sytuacja się unormowała. Cieszymy się, że po lockdownach klienci do nas wrócili i Kawowe Alternatywny znów tętnią życiem. Odwiedzają nas także nowi goście. My z kolei staramy się wykorzystywać ten czas na rozwój i poszerzanie umiejętności. A już teraz zapraszamy naszych klientów na cupping - pierwsze takie, zaplanowane na 2 września wydarzenie w Goleniowie, podczas którego uczestnicy będą mieli szansę spróbować różnych kaw, o których opowie Mistrz Polski Roasting 2020 Paweł Drzażdżewski
- mówi właścicielka kawiarni, Monika Szabłowska.
Całej ekipie Kawowych Alternatyw życzymy oczywiście powodzenia!
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?