MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wiele składników odżywczych zawartych w szparagach jest...
fot. Pixabay

Surowe szparagi nadają się do jedzenia? Komu mogą zaszkodzić? Sprawdź najważniejsze informacje o tym przysmaku!

Czy szparagi trzeba gotować?

Wiele składników odżywczych zawartych w szparagach jest wrażliwych na obróbkę termiczną. To chociażby witamina C i witaminy z grupy B 1 i 9. Nie oznacza to jednak, że po podgrzaniu szparagi będą ich zupełnie pozbawione. Nie! Pod warunkiem, że ich nie rozgotujemy.

Zobacz również

Zaczarowany Dzień w Ogrodzie Botanicznym. Przygotowano moc atrakcji

NOWE
Zaczarowany Dzień w Ogrodzie Botanicznym. Przygotowano moc atrakcji

Na czele Hummel 4. Ligi bez zmian. Lewart ucieka, Janowianka goni

NOWE
Na czele Hummel 4. Ligi bez zmian. Lewart ucieka, Janowianka goni

Polecamy

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Żeglarstwo, Maja Dziarnowska z rekomendacją na igrzyska

Żeglarstwo, Maja Dziarnowska z rekomendacją na igrzyska

Gdy leje się z nosa, winna może być alergia. Tak odróżnisz, jaki to katar

Gdy leje się z nosa, winna może być alergia. Tak odróżnisz, jaki to katar