MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi to wdzięczne warzywo do pieczenia, jednak trzeba...
fot. asife/123RF

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Szparagi

Szparagi to wdzięczne warzywo do pieczenia, jednak trzeba odciąć twarde końce i starannie usunąć zdrewniałą skórę z dolnych części ich łodyg, co można łatwo zrobić za pomocą obieraczki do warzyw. Czas pieczenia zależy od grubości szparagów i dla tych cieńszych wynosi zwykle 4-6 min, natomiast dla grubszych – do 8 minut. W podobny sposób można grillować fasolkę szparagową, jeśli jej strączki są młode i wciąż dość jędrna, a na dodatek pozbawiona łykowatych strun.

Zobacz również

Wypadek z udziałem busa, jedna osoba ranna

Wypadek z udziałem busa, jedna osoba ranna

Polacy pokazali moc na inaugurację sezonu. Obrońca tytułu nie zawiódł

Polacy pokazali moc na inaugurację sezonu. Obrońca tytułu nie zawiódł

Polecamy

Nagła zmiana fryzury znanej piosenkarki. Fani jej nie poznali!

Nagła zmiana fryzury znanej piosenkarki. Fani jej nie poznali!

Przegląd tygodnia od 12.05 w Goleniowie

Przegląd tygodnia od 12.05 w Goleniowie

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało