Startuje najbardziej sensacyjny RestaurantWeek® w historii #FoodNewsGoodNews!

Materiał informacyjny Restaurant Week

Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach właśnie wystartował pod hasłem #FoodNewsGoodNews! Autorskie trzydaniowe menu i prezent od partnera dostępne są w festiwalowej cenie. W niemal 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Rezerwacje trwają na https://RestaurantWeek.pl/. Które restauracje warto odwiedzić w tej edycji? Sprawdźcie!

TUTAJ Klubokawiarnia& Bistro

Na ul. Szerokiej znajduje się TUTAJ, miejsce w którym każdy znajdzie coś dla siebie- z ukochanymi czworonogami włącznie! Gotują w duchu “SLOW”, domowo, z szacunkiem do tradycyjnych receptur i produktu. TUTAJ to gwar, radość i pyszne jedzenie- od serca! Menu na Festiwal zaskakuje wyjątkowymi połączeniami i formami, na przystawkę: sorbet z żurawiny, pianka z gruszki i chrupiący orzech (menu A), oraz czosnkowy burak, lody z koziego sera, ciastko cygaretkowe z masłem z dyni (menu B). Na danie główne dwie propozycje: spicy krewetki z karmelizowaną brzoskwinią, burratą, bazylią, pomidorem i cytryną, lub slice grillowanej wołowiny z tłuczonym pieprzem, pomidorem, pistacjowym pesto, burratą i cytryną- obie propozycje podane z prowansalskim pieczywem. Kulinarny happy-end tej uczty to miodowa chmurka, rumiankowo-limonkowa panna-cotta z chrupiącą maliną. Będąc w Szczecinie nie możesz TUTAJ nie zajść!

Koku Sushi

Restauracja Sushi Koku Sushi w Szczecinie znajduje się przy ulicy Wojska Polskiego 40, powstała z myślą o Gościach, którzy poszukują nowych doznań kulinarnych oraz niebanalnych połączeń smaków. Przytulne wnętrze utrzymane w charakterystycznej dla kraju kwitnącej wiśni harmonii kolorów pozwoli mile spędzić czas. W popisowym menu na wiosnę na przystawkę nigiri kinoki z grzybami shimeji oraz japońskie grzyby enoki. Danie główne w wersji A:
Temaki z tempeh, czyli tradycyjnym składnikiem kuchni indonezyjskiej, oraz z tofu, warzywami, awokado i kimchi. W menu B Oshi Sushi w 3 różnych wersjach: z grillowanym węgorzem, z tuńczykiem oraz z łososiem. Deser, który będzie zwieńczeniem japońskiej uczty na Festiwalu lody matcha w chrupiących pistacjach z marakują i suszonym mango. Nie czekaj- rezerwuj!

La Luna

W sercu szczecińskiego Starego Miasta, przy starym rynku nad Odrą znajduje się La Luna- kameralna restauracja z polsko-ukraińską kuchnią. Na Festiwalu odkrywają nowe smaki prezentując przed Gośćmi zupełnie nowe oblicze. Na przystawkę bruschetta z guacamole i krewetkami (menu A), danie główne to pierożki szpinakowe z łososiem, cebulką i czosnkiem, a na deser serniczki ukraińskie z mlekiem skondensowanym. Menu dla mięsożerców to gofr z kurczakiem, suszonym pomidorem, sałatką i serkiem śmietankowym na przystawkę, mięso wołowe zawijane w ciasto podawane z podsmażanymi warzywami, na deser ciasto kijowskie z czekoladą i orzechami.

Ziemniak i Spółka

Nie ma bardziej polskiego warzywa niż ziemniak! Tutaj to on króluje w każdym daniu i od lat zdobywa sympatię Szczecinian w restauracji przy Deptaku Bogusława. Ziemniaki kupowane są od polskich rolników, a każde danie ma wybraną specjalną odmianę, która sprawdzi się najlepiej. W festiwalowym menu na przystawkę frytki do wyboru po belgijsku lub z batata z sosem do wyboru. Danie główne to ziemniak jak z ogniska wypełniony po brzegi warzywami, sosem czosnkowym oraz serem, wersja mięsna tego dania to ziemniak z smażonym boczkiem, kiełbasą, fasolą, kukurydzą, sosem czosnkowym oraz serem. Na deser sezonowe ciasto domowego wypieku. Miłośnicy ziemniaków z ogniska i swojskiej atmosfery- koniecznie zapamiętajcie ten adres!

Sushi & Pizza House

Na ul.Bolesława Krzywoustego 14 każdy znajdzie coś dla siebie! Wszechstronne menu inspirowane różnymi zakątkami świata od momentu otwarcia jest jedną z kulinarnych wizytówek Szczecina i zdobywa liczne nagrody w Plebiscycie Gości Festiwalu RestaurantWeek®! Z okazji wiosennej edycji Chef Kuchni przygotował dwie propozycje menu. W pierwszej: carpaccio z łososia gravlax, podane z sałatką wakame Goma, granatem i świeżym koprem, następnie sushi uramaki z czarnego ryżu, z krewetką w tempurze, awokado, mango oraz sosami teriyaki, mango i sriracha. Alternatywna propozycja to mini szaszłyki z krewetkami i ananasem, podane na sałatce z rukoli, na danie główne buraczane gnocchi z sosem serowym, natką pietruszki i orzechami pekan. Na finał uczty desery panna cotta do wyboru z matchą, mlekiem kokosowym, sosem malinowym i wiórkami kokosowymi, lub z musem mango i świeżymi owocami.

Daj się wciągnąć w wir kulinarnych newsów w okazyjnej cenie!

RestaurantWeek® jest rewelacyjną propozycją dla wszystkich, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych restauracji nie martwiąc się o koszta. Festiwal pozwala odkryć autorskie menu stworzone przez najlepszych Chefów kuchni w okazyjnej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time + 10zł (dodatkowy rabat 15 zł od partnera czeka na końcu rezerwacji). W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma prezent od partnera lub bezalkoholowe alternatywy: Kinley Elderflower Zero Cukru lub Martini Vibrante w wybranych miastach. Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej.

Trzydaniowe menu w każdej restauracji stanie się opowieścią o najnowszych trendach w gastronomii, odzwierciedlającymi sukcesy i inspiracje Chefów kuchni. Od lokalnych triumfów, przez międzynarodowe osiągnięcia, aż po osobiste opowieści kulinarnych mistrzów. Każde menu stanie się przeglądem TOP trendów w świecie restauracji.

Festiwal odbywa się w największych regionach w Polsce: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku,oraz w Warmii i Mazurach. Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.

Smakuj poranek z Breakfast Weekiem!

Wiosennej edycji RestaurantWeek® towarzyszy Festiwal śniadań na mieście - Breakfast Week. Goście będą mieli możliwość odkrywania śniadaniowych menu i kaw na napoju roślinnym Alpro w wyjątkowej festiwalowej cenie 35 zł + opłata rezerwacyjna 3,98zł. Na porannym Festiwalu spróbujesz popisowego śniadania z kawą na napoju roślinnym od Alpro. Wybrane restauracje podają kawę Lavazza - bogaty aromat i doskonały smak sprawią, że poranek będzie jeszcze przyjemniejszy!

Na Breakfast Week zaprasza partner Festiwalu – właściciel marki Alpro, która zachęca do urozmaicania swojej codziennej diety przez wprowadzanie do niej produktów roślinnych.

Najlepsze stoliki szybko znikają - do zobaczenia przy stole!

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ i https://BreakfastWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Termin Festiwalu: 13 marca 2024 - 24 kwietnia 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Startuje najbardziej sensacyjny RestaurantWeek® w historii #FoodNewsGoodNews! - Zachodniopomorskie Nasze Miasto

Wróć na goleniow.naszemiasto.pl Nasze Miasto